Cappella Cantica

Cappella Cantica

Driebergs gemengd kamerkoor

Door Cappella Cantica
Datum afgelast wegens het Coronavirus
Tijd  
Plaats Walkartkerk, Kerkweg 23, Zeist
Toegang vrij; bij de uitgang wordt gecollecteerd

Cappella Canticais een gemengd kamerkoor en bestaat uit een groep enthousiaste amateurzangers. Zingen is voor ons in de eerste plaats een liefhebberij, maar wij streven wel naar een zekere kwaliteit en proberen ons niveau steeds te verhogen.

Cappella Cantica kent een vast ledenbestand van zo'n 24 leden. Zij komen niet alleen uit Driebergen, maar ook uit de omliggende plaatsen zoals Doorn, Zeist en Bunnik. Het koor is opgericht in 1982. Een keer per jaar geven we een concert met een steeds wisselend repertoire.

In 2020 staat ons concert in het teken van de vier elementen: Aarde, Water, Lucht en Vuur. Wij worden bij dit concert op de piano begeleid. Cappella Cantica staat sinds mei 2012 onder leiding van Margo van Biezen.

 

Margo studeerde zang bij Lucienne Bouwman, Cilly Dorhout en Geert Berghs en behaalde haar diploma koordirectie bij Unisono. Margo heeft een uitgebreide (zang)lespraktijk in Driebergen. In november 2018 is zij na een driejarige studie afgestudeerd aan het Lichtenberger Institut in Duitsland. Sinds 2007 organiseert en dirigeert zij jaarlijks twee (Bach-) cantatediensten in Driebergen met het Cantatekoor en -orkest Driebergen. Van september 2012 tot de zomer van 2018 was zij ook dirigent van het Schütz Ensemble Almere.