Mariëtte Koens en Toko Tsuchiya

 

 

Klarinet en piano

Mariëtte Koens en Toko Tsuchiya

Wie Mariëtte Koens, klarinet en Toko Tsuchiya, piano
Datum zaterdag 28 januari 2023
Tijd 15.30 - 16.30 uur
Plaats Walkartkerk, Kerkweg 23, Zeist
Kosten De toegang is vrij; na afloop wordt er gecollecteerd.

Wat Mariëtte en Toko voor ons gaan spelen is nu nog niet bekend. Hun voorkeur gaat uit naar romantische werken, met name naar sonates waar de klarinet en de piano een gelijkwaardige rol spelen. Uiteraard zoeken ze daarin de afwisseling met een solostuk tussendoor, waarbij klassieke en moderne muziek op hun programma staan.

Mariëtte Koens (2000) is op negenjarige leeftijd begonnen met klarinet spelen. De eerste lessen kreeg zij van haar moeder en daarna van Janneke van Slooten, Holger de Bruin en John Leenders. Ze heeft o.a. bij Jeugd Harmonie Orkest, Harmonie Manderen, het Amersfoorts Jeugd Orkest, Zomerorkest Nederland en Jeugdorkest Nederland zowel solistisch als orkestlid gespeeld. Inmiddels is Mariëtte remplaçant bij diverse militaire orkesten. In 2018 startte Mariëtte de vooropleiding klarinet bij Bart de Kater aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds september 2019 vervolgt ze met veel plezier de vakopleiding bij Harrie Troquet aan het Utrechts Conservatorium en is ze vanaf september 2022 voor een halfjaar op uitwisseling in Londen.

 

Toko Tsuchiya (1997) begon met pianospelen toen ze drie jaar was. Ze deed mee in veel internationale wedstrijden, concerten en festivals en won bij voorbeeld de eerste prijs in de North London Festival Piano Competition in 2007. Nadat ze in 2017 haar bachelor aan het Tokyo college of Music behaalde werd ze geselecteerd om met een beurs haar studie als uitwisselingsstudent voort te zetten aan de Royal Academy of Music in London. Ze studeert nu bij Klára Würtz aan het Utrechts Conservatorium.