Regelmatig verschijnt er een nieuwsbrief van Vrijzinnigen Nederland, landelijk.

Hieronder treft u enkele items uit de laatste editie (september 2023) aan.

Nieuwsbrief Landelijk

september 2023


Blog: Alle hens aan dek (Katrijne Bezemer)
Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gaat in het najaar een proef doen op twee verpleegafdelingen. Ze gaan familieleden van patiënten inschakelen bij de zorg. Ik lees dit in een artikel van Sven van Diepen en Lene Makkink. Het gaat dan bijvoorbeeld om bedden opmaken, kousen aandoen, sondevoeding geven en het geven van injecties (na instructie). Dit kan zorgen voor minder werkdruk bij de verpleegkundigen en betere kennis over de zorg die verleend wordt. 
lees meer ....

 

Blog: De kracht van de mythe (Johan de Wit)
Het kost voorgangers die in de vrijzinnigheid werkzaam zijn, nogal eens moeite om aan belangstellende buitenstaanders met een paar woorden duidelijk te maken wat de inhoud is van het vrijzinnig geloven. Als mij gevraagd wordt “wat voor kerk is dat eigenlijk, die geloofsgemeenschap van jullie?” maak ik me er meestal van af met een paar one-liners zoals: Wij nemen de bijbel serieus maar niet letterlijk. Jezus is niet de zoon van God, maar een bijzonder mens dat ons tot een humane levenshouding inspireert.
lees meer .... 
Vredesweek 2023
Van 16 - 24 september wordt weer de jaarlijkse vredesweek georganiseerd door Pax. Het thema is 'Onvrede en nu?' Met aandacht voor de democratie die onder druk staat. Blijvende vrede begint bij een inclusieve samenleving waarin ieder mens een stem heeft, ongeacht achtergrond of gender. Met een eerlijke en rechtvaardigde verdeling van de macht. 
lees meer ....