Muiderslot

Jaar van het kasteel

Wat Film Jaar van het kasteel
Datum  woensdag 19 oktober 2022
Tijd  14.30 - 15.30 uur
Plaats Walkartcentrum, Kerkweg 19, Zeist
Toegang  Voor leden en vrienden € 5,00; voor anderen € 8,00. Koffie of thee worden u aangeboden door de Walkartgemeenschap.
Opgeven bij Ineke Krediet, 030-6923828 of via de contactpagina van deze website.

Dit is een van de eerste digitale films van Hans Rademakers, dus rond 2005 gemaakt.
Zo kort fotograferen en filmen we pas digitaal, maar in zijn beleving is de film al oeroud. Dat is te horen aan beeld en geluid, al merkt u daar niets van. Maar het is wel een unieke film in zijn soort. De film werd vertoond aan alle leden van de Eerste Kamer in Paleis het Loo, lang voor de huidige verbouwing.

 

De film werd gemaakt in opdracht van de Nederlandse Kastelenstichting die maar liefst meer dan 600 bewoonbare kastelen in Nederland beheert. Er werden letterlijk deuren geopend. Zo zijn alle fonteinen aangezet op een dag dat er geen publiek was, mocht Hans koningin Wilhelmina en Juliana op schilderij filmen, ging het alarm eraf en filmde hij zelfs op het dak.

 

Maar ook de veldslag bij Slot Loevestein, de bloemen van Kasteel Amerongen en wat niet al.
Alvast veel plezier met deze film!

 

Sinds enige jaren gaat het filmen voor Hans wat moeilijker door een herseninfarct; maar ondanks deze handicap geniet hij nog volop van alles wat natuur en land te bieden heeft en maakt hij nog films in binnen- en buitenland, met hulp van zijn vrouw en soms zijn zonen.
Hij was o.a. marketingdirecteur van Apple Computer in Zeist. De laatste 20 jaar is hij zelfstandig werkzaam.

 

Hans is aanwezig bij de vertoning van de film, zodat u hem wederom kunt complimenteren met een schitterende productie.